Bir Fidan Bir Orman

Doğayla ilgili birçok etkinlik düzenleyen Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Doğanın Sesi Topluluğu öğrencileri,Dünya Ormancılık haftasında ormanların önemini anlatmayı amaçlayanÇeltek köyü Örencik mevkiinde bulunan alana fidan dikime etkinliği hazırladılar.Vezirköprü protokol üyeleri, yüksekokul öğretim görevlileri ve öğrencileri diktikleri fidanlarla Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Hatıra Ormanı oluşturdu. Doğaya karşı duyarlı olmayı amaçlayan Doğanın Sesi Topluluğu öğrencilerinin etkinliğe katılımı büyük oldu.

Etkinlik sürecinde fidan dikilmesi için İlçe Belediye Başkanı ile fidan dikimine uygun arazi ve fidan dikilecek alanın düzenlemesi için İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS’le görüşüldü. Etkinlikte alana dikilecek olan fidanların temini için Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Celal KANBUR’la görüşüldü.

Etkinlik günü fidan dikimi öncesi Müdür Yardımcısı Orman Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Seçil Erkut tarafından hazırlanan slayt gösterisi davetlilere sunuldu. Etkinlik günü Vezirköprü Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin edilen 30 sedir ve 150 akasya fidanını Çeltek köyü Örencik mevkiinde bulunan tarafından düzenlemesi yapılan bir alana dikildi. Dikilen fidanlara katılımcılara özel tasarlanan tanıtım kartları topluluğa üye öğrenciler tarafından düzenlenen kartlar ile fidan sahipleri de belirtilmiş oldu. Fidan dikme etkinliğine İlçe Kaymakamı Mahmut KAŞIKÇI, Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yücel KARAHASANOĞLU, öğretim görevlileri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Doğanın Sesi Topluluğunun Başkanı Rıza Öngün yaptığı açıklamada; “Dünya Ormancılık Haftası kapsamında fidan dikme etkinliği ile işe başladık. Fidanlar ağaca dönüşmeli ki, doğada Doğanın Sesi Topluluğu’nun söz hakkı olsun. Gerek topluluğun kurulması gerek etkinliklerin düzenlenmesinde Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Gonca Özdemir Tarı hocamıza, Doğanın Sesi Topluluğu Akademik Danışmanımız Öğretim Görevlisi Cemil Özdemir hocamıza ve topluluk üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.