HER YERDE KÜTÜPHANE

OMÜ Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencilerine bu dönem uygulamaya konulan Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında öğrencilerin hazırladıkları projeler hayata geçmeye başladı. Projelerden biri olan “Her Yerde Kütüphane” projesinin açılışı 18 Mart’ta Çamlık Park’ta gerçekleştirildi. Vezirköprü halkının cumartesi günü parklarda zaman geçirdiğinden dolayı, kitapları parklara taşımayı hedefleyen 5 öğrenci ilk etkinliklerini tamamladı.

Çamlık Parkı’ndakı etkinliğe İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Ömer Aydoğan, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Başsavcı Vekili Ferit Yamer, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yücel Karahasanoğlu,
Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gonca Özdemir Tarı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Öğretim Görevlisi Elif CANSIZ, etkinliğin amacının herkesin kitap okuyabilmesine imkan oluşturmak
her yaştan insanın kitaplara ulaşmasını sağlamak olduğu ifade ederken, kitapların belediye, kütüphane ve kitapseverlerden temin edildiği, isteyen herkesin istediği kitabı okuyabileceği belirtti.

İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, internet çağında çok güzel bir proje olduğunu, gençleri internet başından kitap okumaya teşvik eden bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, yeniden kitaba dönüş açısından projenin son derece önemli olduğunu, kitapla gençlerin buluşmasını çok anlamlı bulduğunu belirtti. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, bu tür etkinliklere her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirterek etkinliği düzenleyen öğrencilere teşekkür etti. Kitap okuma etkinliğinin ardından katılımcılara ikramda bulunuldu.