Kırıntıları Paylaşalım Etkinliği

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kırıntıları Paylaşalım Etkinliği ile Vezirköprü ilçesindeki mevcut fırınlardan toplanan ekmek kırıntılarını doğada yaşayan kuş ve bölgedeki baraj balıklarının beslenme gereksinimlerini karşılamak için Altınkaya Barajına bıraktılar. Doğadaki hayvanlara karşı duyarlı olan Doğanın Sesi Topluluğu öğrencilerinin etkinliğe katılımı büyük oldu.
Etkinlik süreci bütün fırınlara 22.03.2016 tarihinde ekmek kırıntılarını toplama kutusu dağıtılmasıyla başladı. Fırınlara dağıtılan kırıntıları toplama kutuları Vezirköprü fırıncıları tarafından memnuniyetle karşılandı. 31.03.2016 tarihinde Doğanın Sesi Topluluğu tarafından fırınlara dağıtılan ekmek kırıntılarını toplama kutuları etkinlik alanı olan Çeltek mevkiine bırakılması için Vezirköprü Meslek Yüksekokulu’na geri getirildi. 01.04.2016 tarihinde saat 14.00de etkinlik alanına gidilerek önce Çeltek Köyünde bulunan feribotla baraj balıklarını yoğun olarak yaşadığı yerler seçildi, daha sonra çeltek mesire alanı baraj kenarlarına da kuşlar için de ekmek kırıntıları Doğanın Sesi Topluluğu tarafından alana bırakıldı.
Doğanın Sesi Topluluğunun Başkanı Rıza Öngün yaptığı açıklamada; ‘‘Kırıntıları Paylaşalım Etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd.Doç.Dr. Gonca ÖZDEMİR TARI hocamıza, Doğanın Sesi Topluluğu Akademik Danışmanımız Öğ.Gör. Cemil ÖZDEMİR hocamıza ve Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Öğrencilerin etkinlik alanına taşınmasında desteklerinden dolayı İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS’e,etkinliğe katılan hocalarımıza ve topluluk üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ dedi.
Vezirköprü Meslek YüksekokuluDoğanın Sesi Öğrenci Topluluğu