İç Mekan Tasarımı Programı II. Sınıf Öğrencilerinin Keşif Gezisi

Yazar: Kenan KALMIŞ | Tarih: 10 Kasım 2023

Yüksekokulumuz İç Mekan Tasarımı Programı II. sınıf öğrencileri Rölöve Dersi kapsamında 09.11.2023 tarihinde ilçemizde bulunan tarihi Taşhan' a keşif gezisi düzenlediler.
Öğr. Gör. Merve GERÇEK nezaretinde ve 25 öğrencinin katılım sağladığı gezide; Taşhan, Bedesten ve diğer tarihi yapılar ziyaret edilerek ilçenin ve yapıların mimari geçmişi ve sokak dokusu hakkında "Mimari Restorasyon Teknikleri" dersini hatırlatacak nitelikte gözlemler yapıldı.
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için ilki gerçekleştirilen gezi yaklaşık dört hafta daha sürecek, öğrencilerin ölçüm alma uygulamalarında sık sık ilçe ile bağ kurmaları sağlanacak ve tarihi yapıların 4 grup öğrenci tarafından fotoğraflama, arşiv araştırması rölöve ölçümleri alınarak rapor ve çizimler şeklinde ders tamamlanmış olacaktır.