ORMANCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ 2022 YILI ARAZİ TATBİKATLARININ İLK ETABINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Yazar: Kenan KALMIŞ | Tarih: 1 Nisan 2022

 Yüksekokulumuz Ormancılık Bölümü, Ormancılık ve Orman Ürünleri programı bünyesindeki ikinci sınıf öğrencileri için 01.04.2022 tarihinde Arazi tatbikatları dersi kapsamında ilk arazi gezisi gerçekleştirildi. Toplam üç arazi gezisinden oluşacak uygulamaların ilki Vezirköprü Orman işletme Müdürlüğü ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Akçay Orman İşletme Şefliği sınırlarında düzenlendi.
 Arazi uygulamasına öğrenciler ve Ormancılık Bölümü öğretim görevlileri Cemile ÇAKIR ve Cemil ÖZDEMİR ile birlikte Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin IRMAK, Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Yardımcısı Ali SÜRMEN ve Vezirköprü Orman İşletme Şeflerinden Samet KARA, İsa ATIGAN, Mehmet Musab PARLAK ve Ahmet ÇELİK' in yanı sıra Orman Muhafaza Memurları da katıldılar.
 Arazi uygulaması kapsamında Orman yangınları, Orman zararları ve zararlarla mücadeleler konusunda öğrencilerimize detaylı bilgiler verilmiş ve bazı tatbikatlar uygulamalı olarak gösterilmiştir.
  Bu vb. etkinliklerde Yüksekokulumuza desteklerini esirgemeyen Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ve personellerine teşekkür ederiz.