ORMANCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ 2022 YILI ARAZİ TATBİKATLARININ İKİNCİ ETABINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Yazar: Kenan KALMIŞ | Tarih: 16 Mayıs 2022

 Yüksekokulumuz Ormancılık Bölümü, Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı bünyesindeki ikinci sınıf öğrencileri için 13.05.2022 tarihinde Arazi Tatbikatları dersi kapsamında ikinci arazi gezisi gerçekleştirildi. Toplam üç arazi gezisinden oluşacak uygulamaların 2. etabı Vezirköprü Orman işletme Müdürlüğü ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kunduz Orman İşletme Şefliği sınırlarında düzenlendi.
 Arazi uygulamasına dersi alan öğrenciler, Mülakata girmeye hak kazanan mezun öğrenciler ve Ormancılık Bölümü Öğr. Gör. Cemile ÇAKIR ile birlikte Vezirköprü Orman İşletme Şeflerinden Tuncay PATAN, Sercan AYDIN, Samet KARA ve Ahmet ÇELİK' in yanı sıra Orman Muhafaza Memurları da katıldılar.
Arazi uygulaması kapsamında ormancılıkta damgalama işleri, ağaç kesme ve boylama, fidanlık ve depolama faaliyetleri konularında öğrencilerimize detaylı bilgiler verilmiş ve bazı tatbikatlar uygulamalı olarak gösterilmiştir.
 Bu vb. etkinliklerde Yüksekokulumuza desteklerini esirgemeyen Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin IRMAK, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali SÜRMEN ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü personellerine teşekkür ederiz.