Dikkatinizden Kaçmasın! (Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İhmal ve İstismarı)

Yazar: Kenan KALMIŞ | Tarih: 23 Ocak 2024

  Toplumsal Yaşama Katkı Eğitim Etkinlikleri kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi katkılarıyla 20.12.2023 tarihinde yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik eğitim ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
  Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun olarak katılım sağladığı etkinlik, Sosyal Çalışmacı Zümra BAYGIN’ın “Kadına yönelik şiddet” konulu konuşması ile başladı. Kadına yönelik şiddet çeşitlerinden şiddet türlerine, Türkiye ve Dünyadaki kadına yönelik şiddet oranlarından şiddetin etkileri ve önlenmesine kadar birçok konuya değinen Baygın, sunumu sonrasında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak konuşmalarını tamamladı.
  Etkinlik, Psikolog Deniz BÜLBÜLLER’in “Çocuk ihmal ve istismarı” konulu konuşması ile devam etti. Bülbüller, çocuk hakları ve istismar türlerine değinerek başlayan konuşmasında özellikle cinsel istismar konusuna değinerek bu konuda yaşanmış örnekleri öğrencilerle paylaştı. Çocuk istismarının önlenmesi konusunda dikkat edilmesi ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgilerin de paylaşıldığı konuşma katılımcıların alkışlarıyla son buldu.
  Etkinliğe katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve değerli konuşmacılara yüksekokulumuz adına Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Metin KADİM’in teşekkürleriyle etkinlik sonlandırıldı.