Ormancılık Bölümü Öğrencilerimiz “Arazi Tatbikatları” dersinin ilk uygulamasını gerçekleştirdi.

Yazar: Kenan KALMIŞ | Tarih: 22 Nisan 2024

Yüksekokulumuz Ormancılık Bölümü, Ormancılık ve Orman Ürünleri programı bünyesindeki ikinci sınıf öğrencileri teorik bilgilerini arazide yapılan uygulamalar ile pekiştiriyor. 19 Nisan tarihinde yapılan arazi uygulamasına Ormancılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Cemile ÇAKIR, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali SÜRMEN, İşletme Şefleri Oğuzhan CİNDORUK, Ahmet ÇELİK, Ekin AKÇAY, M. Musab PARLAK, Mine ÇORUH, Ramazan ATAR, Orman Muhafaza Memurları ve diğer işletme personelleri ile ormancılık bölümü 2. Sınıf öğrencileri katıldı.
İlk olarak Orman İşletme Müdürlüğü Binasında yer alan Yangın İlk Müdahale ekip binasında orman yangınlarında kullanılan Arazöz ve yangın işçileri elbiseleri ile yangınlarda kullanılan aletler tanıtıldı. Yangına hassas bölgelerde yer alan, Yangın emniyet yolları ve yangın havuzları hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Dümrek Yangın Gözetleme kulesinde yangın sezonunda 7/24 gözetlemeler yapıldığı ve ilk müdahalede etkili rol oynadığı konusunda öğrenciler ile paylaşımda bulunuldu. Daha sonra orman zararlılarına karşı kullanılan Biyolojik ve Biyoteknik mücadeleler hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Dümrek şefliği sınırlarında yer alan, ülkemizin değerlerinin gelecek yıllara aktarıldığı kaliteli tohumların üretildiği Tohum Bahçesi gezilmiş ve tohum bahçesinin kuruluşu ve işleyişi hakkında öğrenciler bilgilendirilmiştir.
Son olarak Vezirköprü Merkez deposunda, depo işleri, depolarda tutulan defterler, gelen orman emvallerini işleyişi hakkında bilgiler verilerek toplu bir hatıra fotoğrafı çekilmiş ve program sonlandırılmıştır.